Behöver ni private cloud?

När man talar om private cloud, eller ett privat moln, så är det IT-tjänster som man har tillgång till, på distans, via nätet eller genom en direktanslutning. Då är det endast specifika användare som har tillgång till det. Man brukar bygga privata molntjänster, eller private cloud för en enskild organisation. Ibland har man behov av en publik variant men ibland är det så att man måste ha en som är privat. 

När man skapar en IT-miljö så baserar man de ofta på både privata och publika moln och det är vad man kallar för hybrid cloud. Du som vill ha ett privat moln som IT-tjänst, du kan få det hos IT-mästaren.

Privata moln och andra IT-tjänster

Du som är ute efter att få ett private cloud samt har behov av andra sorters IT-tjänster, du kan vända dig till IT-mästaren. De kan dels skapa dina privata moln, men även hjälpa dig inom en mängd andra områden. 

De har även en annan typ av molntjänst som heter Total Clous, som är ett färdigt paket med lösningar för IT. De har totalt över 100 olika tjänster som du kan välja mellan, genom att få dem i olika färdiga paket eller genom att plocka de tjänster ni själva känner passar er. 

Om ni vill veta mer om vad det finns för olika molntjänster eller IT-tjänster så är det en god idé att besöka deras hemsida eller att kontakta dem direkt så att de kan berätta mer om vad de kan göra för dig och ditt företag.​​

En bok om arbetsrätt ger dig koll

Arbetsrätt är viktigt, inte minst för att du ska ha koll på vilka rättigheter du har på en arbetsplats. Annars kan det bli otydligt vilket ansvar arbetsgivaren har, respektive vad som ligger på den anställde.

Detta gäller inte minst frågor som har med arbetsmiljö att göra då det är ett ämne som är viktigt och ligger i tiden. Vi jobbar nämligen väldigt mycket nuförtiden, ofta för mycket.  En bok om arbetsrätt kan vara en väl värd läsning för, alla oavsett vilket jobb du har.

Arbetsjuridik är relevant för alla. Vi kommer någon gång jobba i livet och det är bra att då koll på vilka regler som gäller och vilka direktiv som finns, samt vilka rättigheter du faktiskt har på din arbetsplats.

En bok om arbetsrätt smart sommarläsning

Det är därför bland annat viktigt att veta hur vi kan sätta gränser och om vi har rätt förutsättningar på arbetsplatsen för att kunna utföra jobbet på ett tillfredsställande sätt. Om vi inte har det så kommer det garanterat leda till stress, den där typen av farlig stress när vi​​​ är en situation som vi faktiskt inte kan påverka på ett positivt sätt. Det är viktigt att det finns en balans mellan de förutsättningar som ges och de krav som ställs för att den anställde inte ska drabbas av stress.

Detta är i grunden också en fråga om produktivitet och effektivitet eftersom "management by fear" eller borderline slaveri i längden knappast ger bättre resultat. Dessutom är många jobb prestationsbaserade och kanske lite karriär inriktade och det är därför väldigt viktigt att veta var gränsen faktiskt går.

Annars kan det bli lätt att ambition utnyttjas på ett negativt sätt då det finns många personer som har svårt att säga nej och som gärna vill prestera och avancera på en arbetsplats.  En bok om arbetsrätt är därför ett ganska smart bokval under semestern.

Prisvärd övernattning i Göteborgs stad

Behöver du övernattning Göteborgs stad i sommar? Det finns många anledningar att besöka denna västkustpärla just under sommarmånaderna. Det karga vinterklimatet, som på många sätt är värre än en norrländsk vinter, byts då ut mot en skön sommarkänsla och en stark social vibb.

Klyschan "Goa Gubbar" är i högsta grad en realitet i den här staden. Mycket kretsar kring det sociala, gärna under utekvällar på favoritpuben. Det finns mycket att se och göra.  Inte minst finns Liseberg, som fortfarande är oslagbart när det gäller nöjesfält i Sverige.

Nöjesparken är definitivt fortfarande nummer 1 i landet, och uppdaterar ständigt sin uppsättning attraktioner för komma med nya spännande överraskningar, ofta varje år.  Vissa klassiker, exempelvis flumriden, går det dock aldrig att tröttna på. Staden lever verkligen upp under sommaren och få saker gör detta lika tydligt som ett Lisebergsbesök under en lagom varm sommarkväll.

Övernattning ger mer tid på Liseberg

Om du vill vara säkra på att ha gott om tid att åka på, finns det information på Lisebergs hemsida om hur prognosen för dagen ser ut när det gäller besökarantal. Det kan vara smart att besöka nöjesparken under en kväll med mindre trängsel, då det är betydligt roligare att åka attraktioner än att stå i kö. Detta gäller inte minst om ni är där med barn, då de inte är kända för sin sitt tålamod. 

Det finns dock mycket annat roligt att göra i staden. Avenyn är givetvis värd ett besök. Den har lite samma funktion i Göteborg som Ramblan i Barcelona eller Ströget i Köpenhamn. Det finns mycket spännande att hitta på och det kan vara ett smart alternativ att stanna över natten och välja övernattning i Göteborg.  På så vis blir det mindre stress och mer tid till att utforska staden.

Få hjälp med din löneadministration i Kumla

Att driva eget är en tidskrävande aktivitet, ett faktum som ofta vägs upp av passionen entreprenören och företagaren känner för verksamheten. Ofta är det dock betydligt mer tidskrävande än ett "vanligt" jobb, åtminstone i början. Det kan därför vara läge att outsourca din löneadministration Kumla

Det är viktigt att lära sig delegera uppgifter, både internt, inom företaget, och externt, via yttre resurser som finns att tillgå. Det kan vara bra att på ett strukturerat sätt lista upp allt du gör på en dag, och på varje punkt helt enkelt fråga dig "Kan inte någon annan göra det här?", ett tankesätt som på ofta går tvärt emot dina instinkter. 

Som företagare drivs man ofta av en gör-det-själv-känsla, som i realiteten kan behöva utökas med en sund förståelse för hur viktigt det är att delegera uppgifter och samarbeta med andra personer, inte minst på de områden man inte själv är expert.

Att outsourca löneadministrationen kan öka företagets lönsamhet

Löneadministration är en sådan post. Det är en tidskrävande aktivitet som ofta upplevs ha väldigt lite att göra med resten av företagets verksamhet, men som ska hanteras på ett bra sätt, med bra rutiner, eftersom det oftast utförs åtminstone månadsvis. 

Kostnaden för att outsourca den här typen av aktiviteter ska dessutom i realiteten ses som en investering, eftersom du får både mer tid och mer energi över till att driva verksamheten framåt, få in nya kunder, och förbättra tjänsten du erbjuder.

Inte minst lokala företag, som företag i Kumla, kan ha stor nytta av att låta ett externt företag ta hand om just löneadministrationen för att optimera verksamhetens lönsamhet och produktivitet, och det finns oftast lokala samarbetspartners att hitta som kan hjälpa dig till ett vettigt pris.​

Konferensteknik från Integration Design

På dagens arbetsplatser så är man ofta väldigt beroende av att ha riktigt bra teknik tillgänglig för alla att kunna använda sig av dagligen, det kan vara allt från konferenssamtal via Skype, Power Point presentationer och dokument som ska kunna visas upp på en stor skärm via en smartphone. Därför är det skönt att kunna vända sig till ett företag som hjälper din arbetsplats med att ta fram bäst konferensteknik​ för just era önskemål och behov. 

Till skillnad från teknik som man använder hemma behöver konferensteknik vara väldigt användarvänlig och flexibel eftersom att det är allt från teknikansvariga till en oerfaren person som ska hantera denna på ett smidigt och enkelt sätt. Integration Design är ett företag som arbetar med att utveckla och designa konferensteknik som är anpassad för olika arbetsplatser, ni kommer tillsammans med företaget att lägga upp en skiss och idé om vilka lösningar just ni behöver och därefter kommer all teknik och utrustning anpassas och installeras efter era önskemål, något som kommer att underlätta ert dagliga arbete något otroligt.​

Förstärk er företagsidentitet med teknik

Eftersom att man hos Integration Design alltid arbetar för att ge alla sina kunder det där lilla extra när det kommer till konferensteknik och andra typer av tekniska lösningar på arbetsplatsen och i företagslokaler kan ni även få hjälp med att förstärka er företagsidentitet och skapa en modern miljö med hjälp av skärmar, ljud och mycket mer.

 Så för att ni också ska ha en modern och innovativ arbetsmiljö är det absolut Integration Design som ni ska kontakta för att få personlig service och riktigt bra teknik anpassad efter just era krav och önskemål. Ni kan alltid surfa in på deras hemsida www.integrationsdesign.se för att läsa mer om deras verksamhet och för att snabbt komma i kontakt med företaget.

Att hyra bostad i Tranås

Idag är bostadsmarknaden något som vi alla är beroende av och man vill självklart få tag i en fin lägenhet eller bostad som kommer att bli ens nya hem. Då är det också viktigt att man vänder sig till en fastighetsförmedling eller bostadsuthyrare som kan hjälpa dig att hitta din nya bostad Tranås​​​​ för att du ska kunna trivas i din nya lägenhet. 

Trabo Tranhem är ett hyresföretag i Tranås som har arbetat i många år för att kunna erbjuda fräscha och snygga boende i vackra miljöer i Tranås, de har flera hus med lägenheter till uthyrning som är mycket populära bland de boende i Tranås och är därför ett självklart val att vända sig till när man är ute efter att hyra en lägenhet med hög standard. Många väljer att hyra av just Trabo Tranhem då man alltid får riktigt bra bemötande, man får snabbt tillgång till sin nya bostad och du får garanterat alltid hjälp med alla delar i hyresprocessen och om ni skulle behöva hjälp i boendet senare när ni väl har flyttat in.​

Bostäder i vackra miljöer

Eftersom man hos Trabo Tranhem alltid vill kunna erbjuda sina hyresgäster det allra bästa så har man vackra hus med fräscha och renoverade lägenheter för att man alltid ska trivas så bra som möjligt i sin bostad. Därför är dem ett mycket tryggt val när man är ute efter en ny bostad i Tranås. 

De har lägenhetshus och lokale över hela staden och du kan hos dem alltid hitta ditt nya hem som du kommer att trivas i eller om du är i behov av en lokal för din affär eller ditt företag. På deras hemsida www.trabo.se kan du läsa mer om deras bostäder i Tranås och hur du ska gå tillväga för att komma i kontakt eller om du har några frågor. 

Få hjälp med redovisning i Bromma

Det är inte alltid en enkelt match att på egen hand sköta bokföring och redovisning inom företaget, även små företag med få anställda kräver god kunskap inom området. När det kommer till redovisning är det inte bara löner, intäkter och utgifter som ska kontrolleras. Det tillkommer andra viktiga bitar som skatter, avgifter och deklaration. Just därför är det på många sätt ett väldigt bra alternativ att anlita extern hjälp med redovisning och bokföring av företagets siffror och resultat.

Idag finns ett brett och varierat utbud av redovisningskonsulter och byråer som erbjuder sina tjänster till företag på Stockholmsmarknaden. Stora revisionsbyråer fokuserar ofta mot större kunder, ofta även internationella företag med verksamhet både i -och utanför Sverige. Ett bra exempel på mindre typ av redovisningsföretag är MM Culture & Admin som riktar sina tjänster inom bokföring, bokslut, deklarationer och fakturering till små -och halvstora företag. Här finns heller inga direkta avgränsningar när det kommer till branscher utan man erbjuder samma tjänster till alla typer av företagsverksamheter.

Tips för att anlita revisionshjälp i Stockholmsområdet.

Som företag i ett område som Stockholm och dess omnejd har man oerhört många redovisningsbyråer att välja mellan. Utbudet på både konsuler och firmor inom redovisning i Stockholm stad är stort och det gör så klart att kvalitet och även inriktning skiljer sig mellan dessa. Det finns saker man kan tänka på för att skapa de bästa förutsättningarna till att hitta en byrå inom redovisning som passar just ens egen verksamhet.
Det kan till exempel handla om att leta upp en redovisnings firma med gott omdöme från andra kunder i Bromma​, antingen direkt via ens egna bekantskapskrets eller bland företagets kontakter.

Därefter kan det vara viktigt att utgå från verksamhetens storlek, behov och skattemässiga situation (internationell handel medför exempelvis en annan typ av skatter beroende på område). Slutligen kan man ställa i ordning en lista på de tjänster företaget behöver hjälp med och försöka förhandla fram ett bra och gynnsamt ”paketavtal” med byrån.